Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: ''En değerli misafirlerim sizsiniz''

Ne demiştiNe oldu

Kahramanmaraş Aksu TV, 24 Haziran 2010

ADNAN OKTAR: KARDEŞİM BİR KERE ONLARIN HER GÜN YEMEĞİNİ KOMŞULARIN VERMESİ SÜNNETTİR, PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.)’İN SÜNNETİDİR, DEĞİL Mİ? ŞEHİT EVİ, İNANILIR GİBİ DEĞİL, SESSİZ KALIR MI ŞEHİT EVİ? HER GÜN ORANIN ZİYARET EDİLMESİ LAZIM. HAL HATIR SORACAKSIN. O EV, DÜĞÜN EVİ GİBİ OLACAK,şenlendireceksin o evi, böyle olmaz. Mesela ihtiyar anne iniyor; “anne nereye gidiyorsun?” diyeceksin. “Rahatsızım, muayeneye”. “Bin arabaya” diyeceksin, alıp götürecek. O gün işini iptal edecek. Dizi ağrısa, sırtı da ağrısa yapacak bunu, aksi olmaz. Kardeşim müthiş muhabbet duyulur, şehit ne demek? Berekettir memlekete. Allah onları yüzü suyu hürmetine memleketi koruyor, vesile ediyor Allah, aksi olmaz.

Git babaya bir sarıl, anneye bir sarıl değil mi? Müthiş bir şey, çok heyecan verici, bayağı büyük olaydır bu. Yemek götürüp dağıtmaktan bıkılmaz kardeşim. Yani nefes alıp vermekten bıkıyor muyuz biz? Kendimiz yemek yemekten bıkıyor muyuz? Şehit ailesine bakmaktan bıkılmaz, 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl kaç yılsa. Büyük bir zevktir bu. Yani bunu benim söylememe dahi gerek yok, bu zaten böyledir.Ve yakışmaz, mahalleye de yakışmaz, köye de yakışmaz, o sokağa da yakışmaz aksini yapmak. Tabii ya. Şehit babası bastona dayanarak gidiyor, yürüyerek, olur mu böyle şey? Ne kadar utanç verici bir şey olur bu, değil mi? Evini mesela anneler toplanacaklar bütün evi silip, süpürecekler her hafta değil mi? Yemekler her gün gelecek, bir gün sen getireceksin, bir gün o getirecek, bir gün o getirecek. Aksini yapmak bir mahalle için, çok çok utanç vericidir, bir sokak için çok utanç vericidir. Bizi korumak için, vatanı, milleti, namusunu korumak için, gidiyor o koçyiğit orada can veriyor, can veriyor demeyeyim şehit oluyor, orada adam ilgilenmiyor, onu ilgilendirmiyor. Bu nasıl bir iştir böyle, olacak iş mi bu yani? Sokakta kahrolsun PKK demek tamam, güzel. Ama PKK’yı asıl kızdıracak olan bunlardır, asıl öfkelendirecek bunlardır değil mi? Şehit aileleri Allah’ın bize emaneti, vefat edinceye kadar. O cenazelerini de biz kaldıracağız onların değil mi? Torunlarına kadar saygı duyarız, torunlarına kadar hepsine, bırakılmaz şehit ailesi. Evliya gibi onlar, oranın mahallenin süsü onlar değil mi? Sakın ha.


 Çay TV, 11 Mart 2009

ADNAN OKTAR: HELE ŞEHİT AİLELERİNE HER YERDE BÖYLE MUHABBET, COŞKU, HER YERDE O SEVGİYİ, O ASALETLERİNİ ONLARA HİSSETTİRMEK LAZIM, KAT KAT FAZLASIYLA. Mesela, bir yerde site yapıyor adam, tatil sitesi yapıyor. On tanesini şehit ailelerine ayırır. Yahut 20 tanesini, Allah rızası için, bu bereket bolluk getirir, güzellik getirir. Allah kat kat fazlasını verir. Ve öyle bir sitede 10 tane şehit ailesinin oturması oraya büyük bir bereket ve güzellik getirir, bu çok büyük bir nimettir. Yani, ÇOK ŞEREFLİ BİR GÖRÜNÜMLERİ OLUR ŞEHİT AİLELERİNİN. ONLARIN BİR HEYBETİ OLUYOR, GÜZEL BİR SÜKSELERİ VAR; YANİ MANEVİ SÜKSELERİ VAR, İNSAN HAYRANLIKLA BAKIYOR. GAZİLERE DE ŞEHİTLERE DE OLAĞANÜSTÜ İLGİ VE İHTİMAM GEREKİYOR. 

Hürriyet Gazetesi, 13 Ağustos 2011

Türkiye Gazetesi, 13 Ağustos 2011

Zaman Gazetesi, 13 Ağustos 2011

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:  “En değerli misafirlerim sizsiniz”

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Ramazan'ın ilk iftarını şehit ve gazi ailelerine verdi ve yaptığı konuşmada " EN DEĞERLİ MİSAFİRLERİM SİZSİNİZ" diyerek şunları söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı katı başta olmak üzere devletimizin bütün katlarında şehitlerimize ve gazilerimize daima ayrı bir yer vardır ve ayrı bir özen gösterilmektedir.” Buradan bütün Türk milletine, bütün milletime seslenmek istiyorum ve onlara bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Herhangi bir mahallede, köyde, ilçede, şehirde nerede bir şehit ve gazi varsa, onların aileleri varsa, onlar hepimize emanettir. O şehrin, beldenin, mahallenin en şerefli ve onurlu insanları da sizlersiniz. .. Sizler hiçbir zaman yalnız değilsiniz.”

2011-08-16 01:56:09

Harun Yahya Etkiler | Basında Harun Yahya | Sunumlar | Ses kasetleri | İnteraktif CD'ler | Konferans setleri | Radyo programı / Piyesler | Broşürler| Site Hakkında | HarunYahya.net | Ana sayfanız yapın | Sık kullanılanlara ekle | RSS Servisi
Bu sitede yayınlanan tüm materyaller, Sayın Adnan Oktar’ı referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalanabilir ve çoğaltılabilir
© Sitemizde ve diğer tüm Harun Yahya eserlerinde yer alan Sayın Adnan Oktar’a ait şahsi fotoğrafların bütün yayın hakları Global Yayıncılık Ltd.Şti’ne aittir. Kısmen de olsa izinsiz kullanılamaz ve yayınlanamaz.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.org
page_top