Ey iman edenler, Allah'a ve ahiret gününe inanmayıp, insanlara karşı gösteriş olsun diye malını infak eden gibi minnet ve eziyet ederek sadakalarınızı geçersiz kılmayın...(Bakara Suresi, 264)

Ey iman edenler, Allah'a ve ahiret gününe inanmayıp, insanlara karşı gösteriş olsun diye malını infak eden gibi minnet ve eziyet ederek sadakalarınızı geçersiz kılmayın. Böylesinin durumu, üzerinde toprak bulunan bir kayanın durumuna benzer; üzerine sağnak bir yağmur düştü mü, onu çırılçıplak bırakıverir. Onlar kazandıklarından hiçbir şeye güç yetiremez (elde edemez)ler. Allah, kafirler topluluğuna hidayet vermez. (Bakara Suresi, 264)

Sonsuz ilim, akıl ve hikmet sahibi olan Yüce Allah, Kuran'da insanların kavrayabileceği en güzel örnekleri, en çarpıcı benzetmelerle bildirmiştir. Kuran'ın benzersiz üslubuyla zenginleşen, düşünen ve iman eden insanların öğüt alabilecekleri bu güzel örnekler, Allah'ın sonsuz ilmini ve muhteşem yaratışını bizlere gösteren delillerdendir. Allah bu ayetinde malını insanlara gösteriş olsun diye isteksizce harcayan ve bununla minnet ve eziyet eden inkarcıların yaptıklarının ahirette kendilerine bir yarar sağlamayacağını çıplak kalan kaya örneği ile hikmetli bir biçimde açıklamaktadır. Bakara Suresindeki ayette, bu kimselerin samimiyetsiz şekilde infak etmelerinin ve kazandıkları paranın hiçbir şeye güç yetiremeyeceği ve bu kişilerin de hidayet bulamayacakları haber verilmektedir.

İnfak bir insanın sahip olduğu malını ve imkanlarını Yüce Allah'ın yolunda kullanması demektir. Bu nedenle tüm ibadetlerde olduğu gibi, infak ederken de, bu ibadetin hikmetinin akılda tutulması çok önemlidir. Çünkü infak müminler için manevi bir arınma ve temizlenme vesilesidir.

İman etmeyenler mallarına çok değer verir ve büyük bir sevgi ve tutkuyla bağlanırlar. Oysa bunlar müminler için sadece kendilerine Allah'ın rızasını kazandırmasını umdukları birer vesiledir. Müminler her şeyin gerçek sahibinin Yüce Allah olduğunu bildikleri için, infak ibadetini çok büyük bir istekle yerine getirirler. Tüm nimetleri sadece Allah'ın rızasını kazanmak için büyük bir şevkle kullanmaları ve infak etmeyi Allah'a yakınlaşmaya bir vesile olarak görmeleri, müminlerin Rabbimiz’e olan sadakatlerini, O'nun rahmet ve hoşnutluğunu dünyadaki hiçbir şeye değişmeyeceklerini, bu uğurda her şeyi feda edebileceklerini en güzel şekilde ortaya koyar. Kuran’da malını Allah yolunda, sadece O'nun rızasını kazanmak amacıyla harcayan müminlerin mallarında bir eksilme olmayacağı ve kazançlarının daima bereketli olacağı da müjdelenmektedir.


2011-11-17 22:59:45

Harun Yahya Etkiler | Basında Harun Yahya | Sunumlar | Ses kasetleri | İnteraktif CD'ler | Konferans setleri | Radyo programı / Piyesler | Broşürler| Site Hakkında | HarunYahya.net | Ana sayfanız yapın | Sık kullanılanlara ekle | RSS Servisi
Bu sitede yayınlanan tüm materyaller, Sayın Adnan Oktar’ı referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalanabilir ve çoğaltılabilir
© Sitemizde ve diğer tüm Harun Yahya eserlerinde yer alan Sayın Adnan Oktar’a ait şahsi fotoğrafların bütün yayın hakları Global Yayıncılık Ltd.Şti’ne aittir. Kısmen de olsa izinsiz kullanılamaz ve yayınlanamaz.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.org
page_top