< <
1 / total: 22

Önsöz


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in hadis-i şeriflerinde ahir zaman ve bu kutlu dönemde yeryüzüne ikinci kez gelecek olan Hz. İsa (as) ile Hz. Mehdi (as) hakkında çok detaylı bilgiler bulunmaktadır. Hadislerde Hz. Mehdi (as)'ın zuhurundan önce dünyanın durumu, Hz. Mehdi (as)'ın zuhur yeri ve alametleri, fiziksel özellikleri, üstün ahlakı, talebeleri ve faaliyetleri, Hz. İsa (as) ile birlikte neler yapacakları, ahir zamanın diğer önemli şahısları ve daha bunun gibi çok sayıda ayrıntı bildirilmektedir.

Peygamberimiz (sav)'in ahir zamanla ilgili bu müjdelerinin muhakkak gerçekleşeceği konusunda Ehli Sünnet alimleri arasında tam bir mutabakat vardır. Hadis imamları Hz. Mehdi (as) hakkındaki hadislerin "mütevatir" olduğunu bildirmişlerdir. "Tevatür", kelime anlamı olarak "kuvvetli haber, içinde yalan ihtimali olmayan ve bir cemaate dayanan kuvvetli haber" demektir. (Büyük Lugat-Tür-Dav, 3003) Hadis bilimcilere göre; bir haber birçok kişi tarafından rivayet edilmişse buna "mütevatir" haber denilir. Ayrıca hadis alimleri mütevatir kabul edilen hadislerin ravilerinin (hadisi nakleden kişiler) incelemeye dahi alınmayacağı, mütevatir hadise hiçbir sorgulama yapılmayacağı konusunda hemfikirdirler.

Dünyada hemen her gün yaşanan gelişmeler, içerisinde bulunduğumuz dönemin 'Ahir Zaman' olduğunun ve "Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ın görev başında olduklarının ve onların vesilesiyle yaşanacak altınçağın yaklaştığının" habercisi niteliğindedir. Ahir zaman alametleri hadislerde "bir tesbihin taneleri gibi birbiri ardınca" sözleriyle ifade edildiği gibi arka arkaya gerçekleşmiş durumdadır ve hala da gerçekleşmektedir. Ahir zamanla ilgili hadislerin mütevatir olduğunun en önemli delillerinden biri de yüzlerce alametin birbiri ardına, son 30 yıl içinde tahakkuk etmiş olmasıdır.

Mübarek Peygamberimiz (sav)'in bundan 1400 yıl önce haber verdiği olayların, üstelik de tam tarif ettiği şekilde günümüzde gerçekleşiyor olması, Allah'ın Peygamberimiz (sav)'e lütfettiği bir mucizedir. Tam Resulullah (sav)'in söylediği şekilde Hicri 1400'ün başlamasıyla birlikte Fırat'ın suyu kesilmiş; İran-Irak Savaşı yaşanmış; Kabe'de kanlı baskın olmuş; Ramazan Ayı'nda 15 gün arayla Ay ve Güneş tutulmaları olmuş; Afganistan işgal edilmiş; Irak işgal edilmiş; Bağdat alevlerle kuşatılmış; Halley Kuyruklu Yıldızı çıkmış; Irak'ın Kuveyt'i işgali sırasında petrol kuyularının ateşe verilmesiyle Doğu'dan bir ateş görülmüş; 11 Eylül'de Amerika'daki ikiz kulelerin saldırıya uğramasıyla tozlu, dumanlı, karanlık bir fitne zuhur etmiş; Şam ve Mısır melikleri öldürülmüş; Azerbaycan işgal edilmiş; iki kuyruklu, diğer yıldızların ters yönünde hareket eden, çok parlak olan Lulin kuyruklu yıldızı görülmüş ve daha bu şekilde yüzlerce alamet tahakkuk etmiştir.

1 / total 22
Harun Yahya'nın Ahir Zamanın 656 Alameti kitabını online okuyabilir, facebook, twitter gibi sosyal ağlarda paylaşabilir, bilgisayarınıza indirebilir, ödev ve tezlerinizde kullanabilir ve siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin site ve bloglarınızda yayınlayabilir ve kopyalayıp, çoğaltabilirsiniz.
Harun Yahya Etkiler | Basında Harun Yahya | Sunumlar | Ses kasetleri | İnteraktif CD'ler | Konferans setleri | Radyo programı / Piyesler | Broşürler| Site Hakkında | HarunYahya.net | Ana sayfanız yapın | Sık kullanılanlara ekle | RSS Servisi
Bu sitede yayınlanan tüm materyaller, Sayın Adnan Oktar’ı referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalanabilir ve çoğaltılabilir
© Sitemizde ve diğer tüm Harun Yahya eserlerinde yer alan Sayın Adnan Oktar’a ait şahsi fotoğrafların bütün yayın hakları Global Yayıncılık Ltd.Şti’ne aittir. Kısmen de olsa izinsiz kullanılamaz ve yayınlanamaz.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.org
page_top