Kehf Suresi'nden Bazı Sırlar-2

Sayın Adnan Oktar'ın 28.09.2010 tarihli Kaçkar TV röportajından

 

18/65- Derken, Katımızdan kendisine bir rahmet verdiğimiz ve tarafımızdan kendisine bir ilim öğrettiğimiz kullarımızdan bir kulu buldular.

Allah’ın özel olarak rahmet verdiği ve özel ilim öğrettiği Hz. Hızır (as)’ı buldular ama aynı zamanda Hz. Mehdi (as) anlatılıyor. Hz. Mehdi (as)’da Hz. Hızır (as) özellikleri çoktur. Hz. Hızır (as), Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as) üçü sac ağı gibi birbirlerini destekler.  

18/66- Musa ona dedi ki: "Doğru yol (rüşd) olarak sana öğretilenden bana öğretmen için sana tabi olabilir miyim?" 

Hz. Mehdi (as)'a talebe olmak çok tehlikeli ve zordur. Herkes heveslenir ama Hz. Mehdi (as)'a talebe olmak zordur. Onlar rüya alemi gibi zannediyorlar böyle gidersin yemekler yersin filan, öyle değil. Yağmur gibi bela yağar insanın üstüne. Benim canım tatlı, hanım da evde bekliyor diyor, o zaman olmaz 


18/67- Dedi ki: "Gerçekten sen, benimle birlikte olma sabrını göstermeye güç yetiremezsin." 

Bu Hz. Mehdi (as)’ın da ifadesidir. Mutlaka bir anormallik göreceksin. Batın değil zahir gözüyle baktığın için anormallik göreceksin. Hz. Mehdi (as)'ı da sapkınlıkla suçlayacaklar anlayamadıkları için. 


18/68- (Böyleyken) "Özünü kavramaya kuşatıcı olamadığın şeye nasıl sabredebilirsin?" 

Özünü bilmiyorsun nasıl sabredeceksin? 


18/69-(Musa:) "İnşaallah, beni sabreden (biri olarak) bulacaksın. Hiç bir işte sana karşı gelmeyeceğim" dedi. 

Kilidi açıyor inşaAllah diyor Hz. Mehdi (as) talebelerinin üslupudur. Belirli işlerde değil akla gelen hiçbir işte karşı gelmeyeceğim diyor 


18/70- Dedi ki: "Eğer bana uyacak olursan, hiç bir şey hakkında bana soru sorma, ben sana öğütle-anlatıp söz edinceye kadar." 

İstisnasız “hiçbirşey” diyor. “Sana hikmetini açıklayacağım, ama ben açıklamadan sakın sorma” diyor. 


18/71- Böylece ikisi yola koyuldu. Nitekim bir gemiye binince, o bunu (gemiyi) deliverdi. (Musa) Dedi ki: "İçindekilerini batırmak için mi onu deldin? Andolsun, sen şaşırtıcı bir iş yaptın."

Hep ikiler kıyamet de 20120’dedir, belki de saat 2’dedir.

Hz. Hızır (as)’ın özelliklerinden biri de mesela gider bombalar binayı, yıkar. Anlayamazsın faili meçhul olur, bulamazsın. 

“Sabotaj yaptın ne yapıyorsun? Suç işledin” diyor, harama girdin diyor. Müslümanlar için, içinde insan bulun gemiyi batırmak haramdır. 


18/73- (Musa:) "Beni, unuttuğumdan dolayı sorgulama ve bu işimden dolayı bana zorluk çıkarma" dedi. 

Hz. Mehdi (as) varsa Hz. Hızır (as) vardır. Hz. İsa (as), Hz. Mehdi (as) Hz. İsa (as), üçü bir araya gelmezler hep ikisi olur. 


18/74- Böylece ikisi (yine) yola koyuldular. Nitekim bir çocukla karşılaştılar, o hemen tutup onu öldürüverdi. (Musa) Dedi ki: "Bir cana karşılık olmaksızın, tertemiz bir canı mı öldürdün? Andolsun, sen kötü bir iş yaptın." 

Hz. Mehdi (as) zıtlarını Hz. Hızır (as) öldürür söyleyeyim. Faili meçhulle öldürür. Hiç bir şekilde de bulmazsın. İnsan olmadığı için bulamazsın. Yemin ediyor sen kötü iş yaptın diye halbuki vahiyle hareket ediyor. Ama insani tepkiyle söylüyor. 


18/77- (Yine) Böylece ikisi yola koyuldu. Nihayet bir kasabaya gelip yemek istediler, fakat (kasaba halkı) onları konuklamaktan kaçındı. Onda (kasabada) yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar buldular, hemen onu inşa etti. (Musa) Dedi ki: "Eğer isteseydin gerçekten buna karşılık bir ücret alabilirdin." 

Hz. Hızır (as) ister yer, ister yemez. Bir ay iki ay yemek yemez. Ama insanlar 2 gün yemese perişan olurlar. Duvarcı ustası. Bütün masonların üstadı, mürşidi olacaktır Hz. Mehdi (as) Kuran’ın işareti bu aynı zamanda. Aynı zamanda yıkılmış duvar 2 yerde var Ayasofya’da var, o inşaa edilecek, ikincisi Süleyman Mabedi, o duvar Allah tarafından özel muhafaza ediliyor. O duvarı Hz. Mehdi (as) yükseltecek, tapınağı yeniden inşaa edecek. Hz. Mehdi (as) vesilesiyle tüm masonlar iman edecek göreceksiniz.

Allah rızası için yapıyor ücret almaz. 


18/78- Dedi ki: "İşte bu, benimle senin aranda ayrılma (zamanı)mız. Sana, üzerinde sabır göstermeye güç yetiremeyeceğin bir yorumu haber vereceğim. 

Anlaştık artık  ayrılıyoruz. 


18/79- "Gemi, denizde çalışan yoksullarındı, onu kusurlu yapmak istedim, (çünkü) ilerilerinde, her gemiyi zorbalıkla ele geçiren bir kral vardı."

Annesi onu minik canıyla küçük bir gemiye koymadı mı? Normalde çok tehlikeli olduğu belli. Annesi onu ölsün diye mi suya attı? Firavun eline geçirdiği çocuğu öldürmüyor muydu? Annenin seni bırakması ledün ilmiydi. Seni ölsün diye bırakmadı, kurtulsun diye bıraktı, aynı yöntem. 


18/80- "Çocuğa gelince, onun anne ve babası mü'min kimselerdi. Bundan dolayı,  onun kendilerine azgınlık ve inkar zorunu kullanmasından endişe edip-korktuk."

Hz. Mehdi (as)'a zarar vereceğine emin olursa Hz. Hızır (as) o şahsı öldürür. Hiç bir delil bulamazsın istersen 100 sene ara. Hz. Musa (as) bir yumrukta o şahsı öldürmedi mi orada? Kaderindeydi, Allah’ın emriydi istemeden oldu. Hz. Hızır (as) niye o adamı öldürdün diyor mu? 


18/81- Böylece, onlara Rablerinin ondan temiz olmak bakımından daha hayırlısı, merhamet bakımından da daha yakın olanını vermesini diledik." 

Bu da Hz. Mehdi (as)’dır. Deccalin öldürüleceğini Hz. Mehdi (as)’ın da Hz. Hızır (as) tarafından destekleneceğini gösteriyor. Hz. Mehdi (as) hem çok temizdir hem çok merhametlidir, ana özelliğidir. 


18/82- "Duvar ise, şehirde iki öksüz çocuğundu, altında onlara ait bir define vardı; babaları salih biriydi. Rabbin diledi ki, onlar erginlik çağına erişsinler ve kendi definelerini çıkarsınlar; (bu,) Rabbinden bir rahmettir. Bunları ben, kendi işim (özel görüşüm) olarak yapmadım. İşte, senin sabır göstermeye güç yetiremediğin şeylerin yorumu." 

Hz. Mehdi (as) ve Hz. İsa (as) ikisi de yetimdir. O define Hz. Süleyman (as)’ın sandığı ve kutsal emanetlerin tamamı Tevrat ve İncil’in orjinalleri. İkisinin de babası Hz. İbrahim (as)’dir.

Daha önce müsade yok bulamazsınız o defineleri. Herkes binlerce yıldır arıyor, Hz. Mehdi (as) eliyle koymuş gibi bulacak.


2010-09-30 07:11:01

Harun Yahya Etkiler | Basında Harun Yahya | Sunumlar | Ses kasetleri | İnteraktif CD'ler | Konferans setleri | Radyo programı / Piyesler | Broşürler| Site Hakkında | HarunYahya.net | Ana sayfanız yapın | Sık kullanılanlara ekle | RSS Servisi
Bu sitede yayınlanan tüm materyaller, Sayın Adnan Oktar’ı referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalanabilir ve çoğaltılabilir
© Sitemizde ve diğer tüm Harun Yahya eserlerinde yer alan Sayın Adnan Oktar’a ait şahsi fotoğrafların bütün yayın hakları Global Yayıncılık Ltd.Şti’ne aittir. Kısmen de olsa izinsiz kullanılamaz ve yayınlanamaz.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.org
page_top